Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yarın Havuza Çekilecek Olan Pirireis Denizaltısının Özellikleri

Yarın Havuza Çekilecek Olan Pirireis Denizaltısının Özellikleri
28.12.2019
532
A+
A-

Yeni Tip Denizaltı Projesi ’nin ilk gemisi olma özelliğini taşıyan Pirireis ’in havuza çekme töreni, Gölcük ’teki Tersane Komutanlığı ’nda gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek olan bu törende ayrıca beşinci gemi Seydialireis ’in de ilk kaynağı yapılacak. Ayrıca ikinci denizaltı olan Hızırreis ’in donatımı ile üçüncü ve dördüncü denizaltıların gövde imalatları da sürüyor.

Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ’na kazandırılacak olan denizaltılarda dalmış durumda ve gizlilik içerisinde uzun süre hareket icra edebilme, yüksek süratli gelişmiş torpidolar, satıh hedeflerine atılabilen güdümlü mermi kabiliyeti gibi özellikler bulunacak.

Pirireis ’in 2022 ’de diğer beşinin ise 2027 ’ye kadar hizmete başlayacağı denizaltılar 68,35 metre uzunluğa, 6,3 metre mukavim tekne dış çağına, 1.850 ton deplasmana ve 40 personel kapasitesine sahip olacak. İçerisinde bulunan yakıt pili teknolojisiyle havadan bağımsız tahrik kabiliyetine sahip olan bu denizaltılar, Türk Deniz Kuvvetleri için bir ilk olacak.

Birçok şirketin katkısı var

denizaltı

Thyssen Krupp Marine Systems ’in ana yükleniciliğinde üretilen denizaltılarda ASELSAN, HAVELSAN, MilSOFT, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, Koç Bilgi ve Savuma, TÜBİTAK, AYESAŞ tarafından geliştirilen sistemler kullanılıyor. Gürdesan, Sirena Marine, Arıtaş, İ-Marine gibi şirketler de denizaltıların inşa sürecine katkıda bulunuyor.

2011 yılında başlanan Denizaltı Bilgi Dağıtım Sistemi çalışmalarında gömülü yazılım teknolojisi kullanıldı. İlk sistemin tamamlanması, ek özellikleriyle birlikte 8 yılı buldu. Bu sene içerisinde ise en az 50 günlük veri kaydı yapabilen karakutu eklendi. Sistem için ise 400 bin satır kod yazıldı.

Denizaltı projesi, ASELSAN için ise farklı bir önem arz ediyor. ASELSAN, Yeni Tip Denizaltı Projesi ile ilk defa denizaltı platformuna yönelik haberleşme sistem çözümü tedarik etmiş oldu. Entegre Muharebe Sistemi için ise telsiz sistemleri, Uydu Haberleşme Sistemi, Muharebe Kontrol Sistemi, Mesaj İletim Sistemi, Güç Dağıtım Sistemi gibi birçok alt sistem geliştirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

En iyi slot oyunları