Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Japon otomotiv üreticisi kent kuracak

Japon otomotiv üreticisi kent kuracak
08.01.2020
590
A+
A-

ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) kapılarını açtı. Son yıllarda olduğu gibi bu yıl da fuarda birçok otomobil üreticisi boy gösteriyor.

Bunlardan Japon üretici Toyota, ‘geleceğin şehri’ adını verdiğini bir prototip tanıttı.

Toyota’nın prototip şehrinin hidrojen yakıt hücreleri ile enerji sağladığı, otonom araçlar, akıllı evler, yapay zeka ve diğer teknolojilere de uygun yapıda olduğu belirtiliyor.

“Woven City” adı verilen kentin, güvenli, temiz, eğlenceli ve dünyanın diğer kentlerine de uygulanabilecek teknolojilerin test edilebileceği bir adres olması hedefleniyor.

İLK ETAPTA 2 BİN KİŞİ YAŞAYACAK

Kentte, polis, itfaiye, sağlık, eğitim gibi kamu hizmetlerinin yanı sıra, Toyota çalışanları, emekliler ve diğer vatandaşların yaşamasına elverişli olacağı kaydediliyor.

2020 yılında kapanacak bir otomobil fabrikasının içine inşa edilecek ‘Toyota kent’in, 2020 sonunda 2 bin kişiye ev sahipliği yapacağı aktarılıyor.

Projenin maliyeti hakkında bir bilgi ise paylaşılmıyor.

haberlertoyotaotomobilotomotivGÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİRöportajlar, insan hikayeleri, belgeseller… Binlercesi YouTube kanalımızda.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.