Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sabancı, Temsa’yı yabancı ortakla geri alıyor

Sabancı, Temsa’yı yabancı ortakla geri alıyor
23.02.2020
581
A+
A-
HABERTURK.COM

Sabancı Holding, 30 Mayıs 2019’da İsviçre merkezli True Value Capital Partners’a sattığı Temsa’yı yabancı ortakla geri alıyor. Sabancı  Topluluğu ve Skoda Transportation ’ın ana ortağı PPF yüzde 50-50 ortaklık yapısı ile, Temsa Ulaşım Araçları ’nın tamamının satın alınmasını değerlendirmek üzere bir niyet mektubu imzaladıklarını duyurdu.

Detaylı incelemenin tamamlanması, ortaklık görüşmelerinin olumlu neticelenmesi ve gerekli izinlerin alınmasına bağlı olarak, satınalma işlemi gerçekleştirilecek.

Sabancı Holding’ten yapılan açıklamada “Skoda Transportation ’ın Türkiye ’ye olan güveni ve Sabancı Topluluğu ’nun ülkesine olan sorumluluğu neticesinde, Temsa Ulaşım Araçları ’nın yeniden üretime başlaması ve yeni bir büyüme ivmesi yakalaması hedeflenmektedir” denildi.

BAKAN ALBAYRAK’TAN TEMSA MESAJI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 4 Ocak’ta  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı’nda  üretimi durduran ve konkordato ilan eden Temsa için “Konu gündemimizde” demişti. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Adana Başkanı Burhan Kavak’ın üretimin durduğu Temsa konusunda destek isteğine Bakan Albayrak, “Kısa süre sonra Temsa ’dan güzel haber alacaksınız” mesajını vermişti.

‘GEÇİCİ KONKORDATO İLAN ETMİŞTİ’

Ağır ticari araç üreticisi Temsa Ulaşım Araçları, 10 Aralık’ta borçlarına karşılık bankaların haciz uygulamaları nedeniyle üretimini 23 Aralık’a kadar askıya almıştı. 25 Aralık’ta da geçici konkordato ilan etmişti. TEMSA’dan yapılan açıklamada, “Yatırım, üretim ve ihracata hızla devam ederken ve tüm faaliyetleri sürdürme arzusundayken, bankaların kredilerini vadesinden önce çağırması ve uygulanan hacizler nedeniyle şirketimiz faaliyetlerini durdurmak zorunda kalmıştır.” ifadesine yer verilmişti.

1968 YILINDA SABANCI BÜNYESİNDE FAALİYETE BAŞLADI

1968 yılında Sabancı Holding bünyesinde faaliyete başlayan Temsa, 1987 yılında Adana’da bulunan 510 bin metrekarelik üretim tesisine taşındı. Şirketin yılda 10 binin üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretimi gerçekleştirdiği belirtiliyor.

182 MİLYON TL’LE SATILMIŞTI

Sabancı Holding, geçtiğimiz Mayıs ayında ise Temsa Ulaşım Araçları’nı 182 milyon 693 milyon TL karşılığında İsviçre merkezli True Value Capital Partners ’a satmıştı. Kararın teknolojik ve sektörel odaklanma stratejisinin bir parçası olduğu açıklanmıştı.

Otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretimi yapan Temsa Ulaşım Araçları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ’yi İsviçre merkezli True Value Capital Partners ’a satış anlaşmasına göre 825 milyon TL şirket değeri üzerinden, borç ve nakit düzeltmeleri yapıldıktan sonra 375 milyon TL hisse değeri karşılığında devir gerçekleştirildi. Yapılan işlem, yüzde 49 oranındaki Sabancı Holding hisselerinin yanı sıra, yüzde 51 oranındaki başta Sabancı Ailesi üyeleri olmak üzere, diğer bireysel yatırımcı hisselerini de kapsadı.

Temsa 2018 yılında 124 milyon dolar ihracat yapmıştı.

24 SAATGÜNÜN ÖZETİ24 saat24 saat günün önemli haberleri ve gelişmeleri

 

sondakikatemsasabancı holdingskodaGÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİRöportajlar, insan hikayeleri, belgeseller… Binlercesi YouTube kanalımızda.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.