Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İtalya, Koronavirüs Nedeniyle Yaşanan Ölümlerde Çin’i Geride Bıraktı

İtalya, Koronavirüs Nedeniyle Yaşanan Ölümlerde Çin’i Geride Bıraktı
26.03.2020
490
A+
A-

Son günlerde merkezini Avrupa ülkelerine kaydıran yeni tip koronavirüs (COVID-19), özellikle İtalya ’da çok yüksek oranlarda can almaya devam ediyor. Yapılan son açıklamayla birlikte İtalya, koronavirüs nedeniyle yaşanan ölümlerde Çin ’i geride bıraktı. 

Özellikle yaşlı nüfusuyla dikkat çeken İtalya, bugün yaptığı açıklamada 427 kişinin daha virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Yapılan bu son açıklamayla birlikte İtalya ’da ölen kişilerin sayısı 3405 ’e yükselmiş oldu. Bu sayıyla salgının merkez noktası olan Çin ’i bile geride bırakan İtalya, virüsü hala kontrol altına alamamış görünüyor. Yapılan resmi açıklamalara göre Çin ’de toplamda 3242 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti. 

Koronavirüsün İtalya ’da 21 Şubat ’ta patlak verdiğini ve aradan geçen 1 aylık süreçte toplamda 41.035 kişiye bulaştığını duyuran Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borelli, bu vakalar arasında ölen ve iyileşenlerinde olduğunu bildirdi. İtalya ’da bugün 415 kişinin daha iyileştiği ve bunlarla birlikte toplam iyileşen sayısının 4440 ’a çıktığını duyuran Borelli, 3405 olan ölüm sayısını da çıkardıklarında şu anda ülkede enfekte olan 33.190 kişinin olduğunu bildirdi. 

Türkiye ’de de Hızlı Bir Artış Var

İtalya ’da durum iyice kontrolden çıkmış haldeyken ülkemizde de her geçen gün daha fazla vaka sayısı görmeye başladık. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ülkemizde koronavirüs testi pozitif çıkan hasta sayısının 359 olduğu, 4 vatandaşımızın da hayatını kaybettiğini duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.