Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ABD’deki Hastalara İlk Kez Potansiyel Koronavirüs Aşısı Uygulandı

ABD’deki Hastalara İlk Kez Potansiyel Koronavirüs Aşısı Uygulandı
07.05.2020
480
A+
A-

İlk olarak Çin ’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüs, bugüne kadar açıklanan verilere göre 3 milyon 630 bin kişiye bulaştı ve 254 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Virüsün önüne hâlâ geçilemezken virüse karşı koyabilmek için sürdürülen aşı geliştirme çalışmaları da her geçen gün gelişme kaydediyor.

Son olarak Independent ’ın haberine göre ABD ’li eczacılık devi Pfizer, olası bir koronavirüs aşısı için önemli bir adım attı. Şirket, ABD ’de potansiyel bir koronavirüs aşısıyla tedavi için bir grup insana ilk aşıları enjekte etti.

Tedavinin bağışıklık sistemini geliştirmesi hedefleniyor:

koronavirüs aşı

‘BNT162 ’ olarak adlandırılan yeni tedavi, 18 ila 55 yaş arasındaki bireylere uygulandı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre yeni tedavi, koronavirüse karşı bir bağışıklık geliştirebilecek genetik materyallere sahip. Pfizer tarafından yapılan çalışma, Almanya ’da geçtiğimiz ayın sonunda başlayan çalışmayı takip etmiş oldu.

Pfizer CEO ’su Albert Bourla, konu hakkında bir açıklama da yaptı. Bourla, açıklamasında “Dört aydan daha kısa bir sürede klinik öncesi çalışmalardan insan testlerine geçebilmemiz olağanüstü” dedi. Pfizer tarafından yapılan açıklamada tedavinin 360 bireye uygulanacağı, ardından bunun daha yaşlı hastalarda deneneceği söylendi.

ABD ’de koronavirüse karşı aşı geliştirmede insan üstünde yapılan ilk denemeler geçtiğimiz mart ayında başladı. Bugüne kadar National Institutes of Health, Modern ve Johnson & Johnson gibi dev şirketler ve kurumlar çalışmalarda yer aldı. Johnson & Johnson, daha önce yaptığı açıklamada 900 milyon kadar aşının 2021 ’in ilk aylarında piyasada olacağını söyledi. Tabii bu aşıların tam anlamıyla piyasaya çıkması için resmi onay gerekiyor. ABD ’de FDA kurumu bugüne kadar COVID-19 için geliştirilen hiçbir tedaviyi onaylamadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.