Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Nintendo Game Boy İçin Tasarlanan Ancak Piyasaya Sürülmeyen Klavye Gün Işığına Çıktı

Nintendo Game Boy İçin Tasarlanan Ancak Piyasaya Sürülmeyen Klavye Gün Işığına Çıktı
29.12.2020
384
A+
A-

Liam Robertson isimli bir oyun tarihçisi, oyun dünyasının artık retro olmuş tarafına özel ilgi duyanları şaşırtacak ve belki de heyecanlandıracak bir keşif sundu: bir Nintendo Game Boy aksesuarı.

Eski oyuncular ya da oyun dünyasıyla yakından ilgilenenler, Nintendo’nun Game Boy’unun yarattığı devrimden haberdardır. Nintendo’nun bu “cep boy” oyun konsolu, değiştirilebilir kartuşa sahip ilk ana akım taşınabilir oyun konsoluydu. Dönemin çocuklarının hayali olan bu el konsolu, oyun dünyasında da devrim yaratan bir konsol olmuştu. Tabii bu kadar başarılı olmuş bir konsola üçüncü parti aksesuarların gelmesi de pek sürpriz değil.

Nintendo Game Boy için geliştirilen klavye bulundu

Tabiri caizse döneminde Nintendo’nun para basma makinesi olan Game Boy, çeşitli eklenti aksesuarları tasarlanmıştı. Game Boy Printer, Game Boy Camera gibi aksesuarların yanında bir de hibrit klavye bulunuyordu.

Robertson, “DidYouKnowGaming” adlı YouTube kanalındaki Game History Secrets programında işte bu klavyeyi açığa çıkardı. WorkBoy ismindeki bu klavye, her ne kadar ismindeki yaratıcılık konusunda şüpheye düşürse de para çevirme, dil çevirme gibi işlevleri Game Boy cihazına kazandırmayı amaçlıyordu. QWERTY harf dizilimine sahip bu klavye, Game Boy’a bağlanıyordu ve dâhili belleği sayesinde işlevleri aktif hale geliyordu.

Game Boy, işin içerisine kartuş da dâhil edildiğinde tarihleri ve kişileri de kaydedebiliyordu. Tabii 2020 yılından bakınca bunlar çok da matah özellikler gibi gelmese de Nintendo Game Boy’un 1989’da piyasaya sürüldüğünü hatırlatırsak bu özelliklerin ne kadar dikkat çekici olduğunu anlamak daha kolay olabilir.

CES’te (Tüketici Elektroniği Fuarı) tanıtımı gerçekleştirilen WorkBoy, resmi olarak satışa sunulmadı. Bu klavyenin çıkmamasının sebebi ise Nintendo’nun Game Boy’un fiyatını düşürme planıydı. WorkBoy’un arkasındaki şirket, konsolun kendisinden daha pahalı olacak olan bir aksesuarı satışa sunmak istemedi. WorkBoy hakkındaki çok daha fazla bilgiyi Robertson’ın yukarıda paylaştığımız videosundan edinebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.