Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

El Yazısıyla Doldurulan Çalışma İzinlerinin Geçerliliği 7 Mayıs’a Kadar Uzatıldı

El Yazısıyla Doldurulan Çalışma İzinlerinin Geçerliliği 7 Mayıs’a Kadar Uzatıldı
03.05.2021
756
A+
A-

29 Nisan günü saat 17.00’da başlayıp 17 Mayıs’ta bitecek olan tam kapanma sürecinde çalışanların işlerine devam edebilmeleri için ‘Çalışma İzni Belgesi’ almaları gerekiyor. Vatandaşlar, bu belgeyi e-Başvuru sistemi üzerinden alabileceği gibi iş yeri yetkilisi ve çalışan imzasıyla düzenlenen belgeler de geçerli sayılıyor.

İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla el yazısıyla doldurulan çalışma izinlerinin geçerliliğinin 2 Mayıs’a kadar uzatıldığını duyurmuştu. Sistemde yaşanan yoğunluk nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için bu belgelerin geçerliliği tekrardan uzatıldı.

El yazısıyla doldurulan çalışma izinleri, 7 Mayıs’a kadar geçerli olacak:

çevirme

Bugün valiliklere “Çalışma İzinleri Görev Belgeleri” konulu bir genelge gönderen İçişleri Bakanlığı, muafiyet kapsamındaki iş yerleri için işverenin ve çalışanın beyanı ve taahhüdüyle manuel olarak doldurularak çalışan ve iş yeri / firma yetkilisinin imzasıyla düzenlenecek “Çalışma İzni Görev Belgesi Formu’nun” geçerlilik süresinin 7 Mayıs Cuma saat 24.00’e kadar uzatıldığını bildirdi.

Genelgede ayrıca kolluk görevlileri tarafından yapılacak olan denetimlerde; e-Başvuru sistemi üzerinden alınan çalışma izni görev belgelerinin rutin kontrole, manuel tanzim edilen çalışma izni görev belgelerinin ise kolluk kuvvetlerinin kullandıkları bilgi sistemleri üzerinden ayrıca denetime tabi tutulacağı, bu kontrollerde çalışma izni görev belgesinin suiistimal edildiğinin tespiti halinde ise taahhütte bulunanlarla ilgili gerekli idari ve adli işlemlerin yapılacağı vurgulandı.

Muafiyet tanınan iş kollarında çalışan kişilerin başvurularının değerlendirildiği bildirilen Bakanlık genelgesinde, e-Devlet platformunda yer alan İçişleri Bakanlığı e-Başvuru sistemi üzerinden bugün saat 17.00’ye kadar 2 milyon 677 bin başvurunun gerekli sorgulamalar yapılarak neticelendirildiği ve ilgili kişiler için çalışma izni görev belgesi düzenlendiği aktarıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

En iyi slot oyunları